Отоплителни и вентилационни системи

Ние се грижим за вашата топлина и комфорт с гаранция! Изграждаме и ремонтираме системи за отопление и вентилация.

Какво е ОВ?

Съкращението ОВ – отопление и вентилация се отнася за отоплителните и вентилационни инсталации, които както като при водопроводната няма опасност от въззникването на големи проблеми. За това ВиК и ОВ услугите доста често се извършват от един екип, така че на клиентите да нямат нужда от допълнително търсене на такъв тип услуга.

Нужна ли ни е
ОВ инсталация?

Този вид инсталации много важни за всеки дом и офис, защото точно заради тях се осигурява подходяща температура през отделните сезони и правилната вентилация на въздуха. Монтирането на такова съоръжение, трябва да е съпроводено със съответните знания, за да може поръчителите да останат доволни.

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас!

Какво представлява ОВ инсталацията?

Едно от първите неща в компонентите на ОВ инсталацията е котелът, който е стационарен уред за генериране на топлина или чилърът, който отговаря за генерирането на студен въздух през топлите месеци.

ОВ инсталацията е съвкупност и от много други отделни компоненти, без които правилното и качествено функциониране няма да е възможно. Таблото за управление съдържа микропроцесор, а главната му функция е да осигурява пълно или частично автоматизиране на инсталацията, благодарение на което се елиминират допълнителните усилия по поддържането на желаната температура. За контрола на температура отвън се използва външен датчик. Командното управление в стаите може да се програмира на различни температури и в зависимост от модела може да се управлява от дистанция. Топлоносителят в подаващата линия се намира след триъгълния вентил, а там има друг датчик, за да се контролира температурата. Част от 18-те главни части в списъка са и манометърът, предпазният клапан и термостатният вентил. Следва отоплително или охладително тяло, което служи за регулиране на температурата поотделно във всяко помещение. Подовото отопление е повърхностно лъчисто отопление, където отоплителното тяло не се вижда и е изключително подходящо за всякакъв тип помещения. Чрез смесване смесителният трипътен вентил контролира градусите на топлоносителя. Циркулационната помпа е заложена за осигуряване циркулирането на топлоприносителя по тръбопровода между източника на топлина и консуматора на топлина.